Elämä purjehduskurssin jälkeen

Syksyllä 2019 tosiaan kävimme purjehduksen alkeiskurssin Turun pursiseuran järjestämänä. Innostuimme purjehduksesta välittömästi. Olimme jo vuosia aiemmin päättäneet, että jossain kohtaa otamme irtioton tavallisesta arjesta ja lähdemme kiertämään maailmaa. Nyt syntyi päätös, että kierrämme maailman purjehtien.

Sen jälkeen olemme selvitelleet mitä kaikkea haaveen täyttyminen vaatii. Ainakin pitää oppia kunnolla purjehtimaan ja hankkia vene. Heh 🙂

Syksyn kurssin jälkeen varasimme viikon purjehduskurssin Teneriffalle. Lähdimme viikon kurssille koko perheen voimin, lukuunottamatta kissoja. Jari ja minä nautimme viikon purjehduksesta ja veneessä asumisesta täysin rinnoin ja opimme paljon. Teini-ikäiset pojat eivät niin hyvin viihtyneet, mutta osallistuessaan toimintaan tylsistyminen unohtui. Unelmamme maailmanympäripurjehdukseen sai lisää tuulta alleen.

Palattuamme Teneriffalta Jari ehdotti, jos hän myisi kotitalon pois ja ostaisi tilalle purjeveneen, jonne muuttaisimme näiksi vuosiksi ennen varsinaista lähtöä maailman merille. Minulle sopi mainiosti. Aivan mahtavaa, olin todella innoissani. Samoin oli Jari. Suunnittelimme, siivosimme, myin kaikki henkilökohtaiset turhat tavarat ja Jari pyysi välittäjiä arvioimaan talon. Moottorivene oli jo myynnissä. Aloitin navigointikurssin ja saaristonavigoinnin tentti meni erinomaisesti. Jatkoin Rannikkonavigoinnin opettelulla ja ilmoittauduin huhtikuun tenttiin. VHF kurssille ilmoittauduimme myös. Teoriakursseja tarvitsee käytännön purjehdusta varten sekä mm. kansainvälistä huvivenelupakirjaa varten, jota maailman tulee myös tarvitsemaan.

Sitten iski koronavirus. Nyt ei ala kurssit eikä toteudu tentit. Veneen myynti on hankalampaa kuten talonkin kaiketi. Otetaan rauhassa, suunnitellaan ja haaveillaan. Kaikki järjestyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s