Kotona ollaan…

…oltu jo tovi. Jäi matkalla päivittelyt kaiken mahtavan purjehduspuuhailun varjoon ja kotiin palattua ovat veneen tuunaaminen sekä liiat työt vieneet etusijan.

Hiukan kotimatkastamme. Viimeksihän jäimme Camarinaksen satamaan Espanjaan 23.7. Sieltä lähdimme seuraavana päivänä Biskajanlahden ylitykseen, joka kesti hiukan vajaa kolme vuorokautta. Huilia pidimme yhden yön ja aamupäivän verran Ranskassa, Roscoffin satamassa. Roscoffista edettiin Engalannin kanaalia myöden Hollannin Breskensiin. Sieltä matka jatkui Brusbüttelin (Saksa) kautta Kielin kanavaan ja Kieliin Saksaan. Kielissä Kapteeni vaihtui, kun Iiro ja Monica lähtivät töiden takia lentäen kotiin (tämä oli jo ennalta sovittu toki). Kapteenina itämeren ylityksessä jatkoi Puurunen itse ja me loput miehistönä. Itämeri purjehdittiin yhteen pötköön vajaassa neljässä vuorokaudessa. Perillä olimme aamuvarhain perjantaina 7.8.2020. Merimaileja mittariin tuli tällä reissulla 2023. Reissu oli mahtava ja kokemusta karttui. Iso kiitos tätäkin kautta kaikille matkassa olleille hyvästä seurasta, huonoista jutuista ja uusista opeista.

Sitten tähän päivään. Saavuttuamme kotisatamaan hoidimme parissa päivässä muuttokuorman veneeseen ja purimme tavarat paikoilleen. Nyt on elelty uudessa kodissa noin kuukauden päivät ja olemme todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Kaikki on sujunut valtavan hyvin ja vene tuntui jo ensimmäisinä päivinä kodilta, jossa olisi asuttu jo kauan. Mielenkiinnolla odotamme talvea ja sen tuomia mahdollisia haasteita, mutta tuskin mitään järisyttäviä haasteita on tiedossa. Purjehtimaan ei juuri ole päästy, kun allekirjoittaneella ei ole ollut lainkaan vapaita päiviä ja tässä tilanteessa Jari ei ole Pandoralla yksin / muulla porukalla lähtenyt, kun olisin jäänyt vaille kotia silloin. Kaksi pikkureissua tehtiin, kun menimme Rymättylän Ajolanrantaan ja takaisin, kun Pandora nostettiin siellä ylös potkurin akselin laakerien korjaukseen. Nyt pitäisi kaiken tärkeän olla kunnossa. Ja vapaapäivien puuttuminen korjaantuu taas ensi viikosta alkaen ja pääsemme toivottavasti sitten taas nauttimaan purjehduksesta.

Koitamme jatkossa hoitaa nämä blogihommat säntillisemmin 🙂

-Nina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s