Puuhastelua puuhastelua

Hyvänen aika kuinka paljon tätä puuhaa riittää. Ollaan tuunattu ja puunattu venettä koko syksy ja nyt talvea kohti mennessä tahti vaan tuntuu kiihtyvän. Onnelliset olemme sen puoleen, että molemmat nautimme näiden hommien tekemisestä eikä mikään ole vielä tuntunut sellaiselta pakkopullalta kuin omakotitalon pihahommat, kuten nurmikon tai pensaiden ainainen leikkaus tai havunneulasten jatkuva pihasta puhaltelu, lumitöistä puhumattakaan.

Mitä tässä sitten ollaan saatu aikaan

Kannen teakien öljyäminen on lähes valmis. Se on ihan vähän kesken ja tänään teen sen loppuun, kunhan ei vaan ehdi alkaa satamaan. Sateet ovat sitä puuhaa pitkittäneet. Tuntuu kuin olisi satanut koko ajan. Sisälle saatiin asennettua kokolattiamatot. Niiden parissa puuhattiin viime viikolla kaikki illat. Jari on tehnyt valtavasti sähköhommia, joita en sen enemmän avaa, kun en niistä juuri mitään ymmärrä. Vähän väliä Jarista näkyy vain pyöräteline/työmiehen hymy, kun hän pyllistelee jossain lattian tai sohvan sisällä. Pistorasioita on ainakin ilmestynyt vähän joka seinälle. Lämpöeristeet ikkunoihin ja ulkoluukkujen seinämiin odottavat asentajaansa, kai se pitäisi saada jo kohta tehtyä… sitäkin hommaa ovat ne pirun sateet estäneet. Meinataan teipata eristemattoa (tai mitä lie se on oikealta nimeltään, rullassa kuitenkin) ikkunaseiniin ulkopuolelle, koko seinämän matkalle, niin eristään seinienkin kohdilta. Alumiiniset, eristämättömät ikkunapuitteet keräävät yllättävän paljon kondesiovettä kylminä öinä. Se on aamuyöllä perin virkistävää, kun jääkylmät vesipisarat tipahtelevat selkään takaikkunasta.

Ai niin! Rannikkolaivuritutkinto meni läpi ja kaiken lisäksi hyvin pistein. Hyvä mä! 🙂 Lisäksi käytiin yhdessä tekemässä rannikkolaivurin meri VHF tutkinnot ja nekin heilahtivat läpi helposti. Mulla on marraskuussa vielä CEVNI kurssi ja tutkinto, niin saa senkin ruksin sitten joskus siihen kansainväliseen huvivenelupakirjaan.

Purjehtimaan ei olla pariin viikonloppuun ehditty näiden kaikkien puuhien takia, mutta ens viikonloppuna olisi tarkoitus, jos vaan kelit sallivat. Sitä ei sade onneksi haittaa! 🙂

Toivotaan, että kapteeni Puurunen itse saisi kerrottua sähkötöistä ja muista tekemistään fiksauksista kokonaisvaltaisesti pian, koska kovasti hän on tekniikkaa sun muuta laittanut uuteen uskoon.

Mukavaa talven odotusta kaikille ja palataan asiaan!

-Nina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s